Hoe u een levenscoach kunt worden

Als je geïnteresseerd bent om een levenscoach te worden, zijn er verschillende dingen die je moet weten. Hier kunt u leren over de vereisten, de kosten en de specialisaties die beschikbaar zijn voor levenscoaches. Een levenscoach zal klanten helpen hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Of je nu een middelbare scholier bent, een recent afgestudeerd aan de universiteit of een directeur die je carrière opnieuw uitvindt, er zijn talloze voordelen voor het inhuren van een professionele levenscoach.

Word een levenscoach

Als je graag mensen helpt hun doelen te bereiken, is een carrière als levenscoach misschien geschikt voor jou. Dit type professionele rol vereist een hoge mate van creativiteit en passie. Het vereist ook een scherp oog voor details en de mogelijkheid om verschillende technieken en tools toe te passen. Coachingsessies kunnen zich richten op gezondheid, rijkdom, carrière, relaties of mindset.

De eerste stap om een levenscoach te worden is om uw bedrijfsentiteit op te richten. Een eenmanszaak is de eenvoudigste en goedkoopste manier om te beginnen, en u kunt ook online tools gebruiken om uw services te promoten. De volgende stap is om klanten te beginnen opladen.

Vereisten om een levenscoach te worden

Voordat u kunt beginnen met coachen, moet u de kennis en training hebben die nodig is om dit te doen. Er zijn verschillende Life Coaching -certificeringsprogramma's aangeboden door verschillende organisaties, waaronder de International Coach Federation (ICF). Om deze referenties te verdienen, moet u de training en een rigoureus examen voltooien, en een vereist aantal uren oefencoaching voltooien voordat u met klanten kunt werken.

Om een Life Coaching -certificering te behalen, moet u eerst bepalen wat uw doelen zijn. Hoewel de meeste personen die levenscoachcertificering nastreven, dit doen met de bedoeling andere mensen te helpen, is het ook mogelijk om een levenscoach te worden voor persoonlijke ontwikkeling. Als u certificering voor zelfontwikkeling nastreeft, kunt u overwegen een inleidende online cursus of een live trainingsprogramma te volgen.

Kosten om een levenscoach te worden

De kosten om een levenscoach te worden, kunnen aanzienlijk variëren. Sommige programma's zijn gratis, terwijl anderen collegegeld vereisen die varieert van $ 975 tot $ 12.970. U moet een cursus kiezen die overeenkomt met uw budget. Sommige programma's kunnen volledig online worden gedaan. Sommigen zijn persoonlijk, terwijl anderen een mix van beide bieden.

De kosten om een levenscoach te worden, zijn afhankelijk van je ervaring en vaardigheidsniveau. Sommige mensen brengen slechts $ 100 per sessie in rekening, terwijl anderen honderden dollars in rekening brengen. De kosten variëren afhankelijk van de lengte van het programma en de intensiteit. Er zijn ook veel gratis cursussen online beschikbaar.

Specialisaties van een levenscoach

Het beroep van het leven van het leven omvat het verdiepen in een bewusteloze personen om er een beter inzicht in te krijgen. Hoewel er geen formele certificeringseisen zijn om een levenscoach te worden, besluiten veel mensen om een diploma te volgen naast een certificaatprogramma. De opleiding zal het individu helpen meer kennis en expertise op het gebied van het veld te krijgen.

Life Coaches zijn bekwaam in het luisteren en contact maken met klanten, en ze kunnen klanten zich op hun gemak voelen bij hun aanpak. Het werk van het levenscoaches omvat grotendeels gesprek en vragen, die gericht zijn op de kern van de situatie van een klanten en het onthullen van doelen, motivaties en obstakels. Een levenscoach kan contact maken met een klant door empathie voor hun situatie te ontwikkelen en oplossingen en aanmoediging te bieden.

Risico's om een levenscoach in te huren

Het inhuren van een levenscoach heeft een aantal risico's. De eerste is dat je misschien niet krijgt waar je voor betaalt. Life Coaches kunnen duur zijn en hun diensten zijn niet gereguleerd, waardoor ze gemakkelijk te misbruiken zijn. Ook is de aard van de relatie zeer persoonlijk, waardoor het risico van misbruik ontstaat.

Een ander risico is dat je zou kunnen werken met een slecht opgeleide levenscoach. Dit is een van de meest voorkomende risico's bij het inhuren van een levenscoach. Hoewel er geen licentievereiste is voor levenscoaches, hebben velen van hen een charismatische persoonlijkheid en effectieve zelfpromotievaardigheden. Omdat er geen formele opleiding of opleiding is om coach te worden, zijn er bovendien geen normen en geen overheidstoezicht.